location1.png

Industrieweg 15
5262 GJ Vught

location2.png Maandag-vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdagen Op afspraak

Diesel of benzine occasion?

Dieselauto's zijn al lang populair vanwege hun lage brandstofverbruik en lage emissies. Met de stijgende kosten van dieselbrandstof en de verschuiving naar elektrificatie door grote autofabrikanten, worden dieselvoertuigen echter minder aantrekkelijk. Daarnaast hebben grote markten zoals het Verenigd Koninkrijk plannen aangekondigd om dieselauto's tegen 2030 te verbieden. Als gevolg hiervan zijn dieselauto's niet meer zo aantrekkelijk als ze ooit waren en dit zal waarschijnlijk de vraag naar deze voertuigen verder verminderen. Dit roept de vraag op of het nog wel zin heeft om Mercedes-dieselauto's of SUV's te kopen.

We gingen door met het vragen van enkele ervaren chauffeurs en autoliefhebbers om hun mening over de zaak te krijgen, en dit zijn de dingen die we van hen hebben gekregen.

Voordelen van dieselauto’s

Volgens hen bieden dieselauto's nog steeds enkele voordelen vergeleken met benzineauto's. Dieselauto's zijn doorgaans efficiënter dan benzineauto's, dus u krijgt meer kilometers per liter.

Dieselvoertuigen stoten ook minder koolstofdioxide uit dan hun brandstoftegenhangers, waardoor ze milieuvriendelijker zijn. Bovendien gaan dieselmotoren doorgaans langer mee dan benzinemotoren. De meeste kunnen vele jaren langer mee dan andere alternatieven, vooral als het een Mercedes is die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en veerkracht. Hiermee kunnen dieselauto's voor sommige automobilisten nog steeds een goede keuze zijn.

Vermogen van een diesel motor

Ten slotte, als het op vermogen aankomt, zijn dieselmotoren doorgaans krachtiger dan benzinemotoren, dus u heeft voldoende koppel voor slepen en slepen. Dieselmotor blijft ideaal voor grote voertuigen zoals pick-ups, SUV's en vrachtwagens.

Daarom, ondanks de opkomst van hybride en elektrische auto's, zijn dit de dingen die Mercedes-dieselauto's en SUV's relevant en populair houden op de markt. Als het gaat om Mercedes-auto's, staan ​​​​ze bekend als stijlvol, technologisch superieur met veel veiligheidsvoorzieningen en ze produceren een behoorlijke hoeveelheid vermogen.

Waarom Dealerauto?

WAT ONS ONDERSCHEIDT

WAAR VOOR UW GELD

Bij ons krijgt u waar voor uw geld.
Fraaie occasions tegen
eerlijke prijzen.

SPECIALISITISCH AANBOD

Van occasions tot youngtimers.
Wij hebben een select aantal
merken waar wij in uitblinken.

VERTROUWD SINDS 2003

Sinds 2003 is Dealerauto een
begrip in Vught en omstreken.
Bekijk onze Google reviews.

TOTAALPARTNER

Naast de aankoop van uw auto
kunt u ook bij ons terecht voor
onderhoud van A tot Z.

Morgen Internet - Zorgeloos website