location1.png

Industrieweg 15
5262 GJ Vught

location2.png Maandag-vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdagen 10:00 - 17:00

Voor de meeste Nederlanders is het kopen van een nieuwe auto niet te realiseren. Het is dan ook meer dan logisch dat de tweedehandsmarkt veel groter is. Maar over groter gesproken. Het wordt een groot probleem voor veel mensen als in deze tijd van constante prijsstijgingen ook tweedehands auto’s steeds duurder worden!

Gemiddelde prijs voor een occasion in 2022

Uit onderzoek blijkt dat het afgelopen jaar de gemiddelde prijs voor een tweedehands auto met maar liefst 16,4% is gestegen. De gemiddelde prijs voor een tweede hands auto ligt op het moment op 22.825 euro. Ja je leest het goed, 22.825 euro! Door de extreem toenemende vraag voor tweedehands auto’s, het grote tekort aan occasions en het wereldwijde chiptekort, waardoor veel fabrikanten van nieuwe auto's met leveringsproblemen kampen is het resultaat van een stijging in prijzen onvermijdelijk.

Coronatijd vs. Tweedehands auto’s

Autodealers kampen al jaren met een enorme afname in verkoop van nieuwe auto’s. Actie – reactie, dus wat zijn de gevolgen? De doorstroom van occasions stagneert.
Hoe lossen veel autobedrijven dit op? Ze halen hun voorraad bij onze buurlanden Duitsland, België of zelfs andere landen in de EU.

Occasion prijzen in België en Duitsland nog hoger

Als we denken dat we het hier erg hebben mogen we blij zijn dat we niet in België wonen. De Gemiddelde prijs voor een tweedehandsauto in België ging van 18.605 euro naar 23.527 euro. Een stijging van ruim 26%!
We kunnen dus nog best van geluk spreken, want dan valt het bij ons nog allemaal wel mee. Sterker nog, in Duitsland is de gemiddelde prijs maar liefst 27.320 voor een occasion. Absurd!

Waarom Dealerauto?

WAT ONS ONDERSCHEIDT

WAAR VOOR UW GELD

Bij ons krijgt u waar voor uw geld.
Fraaie occasions tegen
eerlijke prijzen.

SPECIALISITISCH AANBOD

Van occasions tot youngtimers.
Wij hebben een select aantal
merken waar wij in uitblinken.

VERTROUWD SINDS 2003

Sinds 2003 is Dealerauto een
begrip in Vught en omstreken.
Bekijk onze Google reviews.

TOTAALPARTNER

Naast de aankoop van uw auto
kunt u ook bij ons terecht voor
onderhoud van A tot Z.

Morgen Internet - Zorgeloos website